Oostvaardersdijk - Almere Home
oktober 2015
29 september 2015  

Marken
Het is helder weer en Marken is vanaf de Oostvaardersdijk goed te zien. 
 Het Paard van Marken is de vuurtoren van Marken. De huidige vuurtoren is ontworpen door J. Valk en gebouwd in 1839 en staat op de oostelijke punt van het voormalig eiland. De toren heeft een lichthoogte van 16 meter en een lichtbereik van 16,7 km.

 
Waterlandse Bos - Almere  

Houtpantserjuffer  (Chalcolestes viridis)
Deze parende juffers trof ik op een houten brugleuning in het Waterlandsebos.
De juffers komen niet goed tot hun recht tegen het hout van de brugleuning.
 
   
Een fietstocht door het Vechtdal.  
10 september 2015  
Vechtdal Overijssel is de thuishaven van bekende plekken zoals Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, het Reestdal en vele verborgen schatten. De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

Wij pakken een mooie zonnige dag om in het Vechtdal een fietstocht te maken. Het voorbereidende werk, zoals het uitstippelen van een mooie route, heeft thuis al plaats gevonden. Zonder vertraging brengt de trein ons naar Ommen waar wij meteen aan de route kunnen beginnen. De klok geeft 11:10 aan, dus nog uren voor ons dat wij van het Overijsselse landschap kunnen genieten. Door het landgoed Beerze fietsend vallen wij van de een in de andere verbazing wat het fietspad betreft. Het begint met een 400 m. grintpad voorzien van 5 cm. laag grint. Niet door heen te komen, vraag het aan Leny. Na een poosje goed verharde weg werden wij een graspad opgestuurd dat later over akkers leidde. Als laatste kwamen wij terecht op een karrenspoor wat zo hier en daar vol stond met water. Het landschap maakte veel goed en je had geen last van de auto's.

 

Volop genieten kun je in het veelzijdige natuurterrein Beerze. Alleen de blik op het pittoreske dorpje Beerze met de prachtige authentieke boerderijen met vlechtwerk is al de moeite waard. Het landgoed Beerze laat je genieten van verrassende doorkijkjes en statige lanen. Tijdens een wandeling loop je door zandverstuivingen, dan weer langs bossen, veenputten of heide. Hier waan je je in vervlogen tijden en ervaar je intens de rust en ruimte. Wel eens een raaf gezien? In dit gebied wordt deze zwarte, grote en schuwe vogel regelmatig gespot. Ga eens ‘s ochtends vroeg op pad. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met een ree of één van de vele andere dieren in dit verrassende gebied.
Bron: www.landschapoverijssel.nl


 

Landgoed Beerze
 
   

Landgoed Beerze
 
   

Distelbelt
Wij bevinden ons in de Mölnmarsch op de Distelbelt. De Distelbelt is de naam van een kleine heuvel,
7 mtr. hoog, die hier vroeger in de buurt lag, ca. 80 m rechts van u bij het huidige eikenbosje.

Een prachtig uitzicht vanaf deze kleine heuvel.
 
   

Uitzicht vanaf ‘De Distelbelt’.
 
   

Uitzicht vanaf ‘De Distelbelt’.
 
   

Uitzicht vanaf ‘De Distelbelt’.
 
   

Uitzicht vanaf ‘De Distelbelt’.
 
   

Uitzicht vanaf ‘De Distelbelt’.
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
Wij trekken door de laatste maar zeker een van de mooiste gebieden van vandaag. De struikheide is bijna uitgebloeid maar laat toch nog een paarse gloed achter op de heide.
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
 
   

Landgoed "de Heetdelle"
 
   
Home - oktober 2015
Piet de Droog - Natuurfotografie