Even naar de Oostvaarders- en Lepelaarplassen. Home
april 2017
28 maart 2017  

Kluut - Deze groep kluten rusten op een eilandje gelegen tegenover de "Oostvaarders".
 
   

Tjiftjaf - Binnen een afstand van een meter of zes, kreeg ik alle gelegenheid om deze zanger te fotograferen. Hij taalde niet om de fotograaf en was druk bezig met zijn zang. Nou ja zang, het lijkt meer op een roepje.
 
   
Eempolders - Weidevogelreservaat N.M.  en Maatpolder  
27 maart 2017  

Zwartkopmeeuw
 
   

Zwartkopmeeuw - voor deze vogel ging ik vandaag naar de Eempolders. Duizenden kokmeeuwen gezien en daar heb ik in de loop van de dag vier exemplaren kunnen vinden. Daar waar mest was uitgereden trof ik deze meeuwensoort aan, de geur nam ik voor lief.
 
   

Elk voorjaar tref je honderden grutto's in het plasje in Buitenvaart.
 
   

Grutto - gevangen door mijn telelens.
 
   

Fazant   -   Deze vogel was nogal tam. Logisch, want na een gesprek met bewoner aldaar, bleek deze man ze zelf te kweken en weer uit te zetten. Ik hoorde hem niet praten over jachtpraktijken maar dat geloof ik ook niet want hij was erg met vogels begaan. Op zijn erf had hij ook een kerkuil broedend.
 
   

Bij elk bezoek aan de Eempolders tref ik Canadese ganzen.
 
   

Hazen liepen als een rode draad door mijn dag heen. Zelfs tussen grote groepen brandganzen, maakten  ze de ganzen dol.
 
   
 
   

Meer afbeeldingen van de haas http://www.vogelfocus.nl/dieren/haas.htm
 
   
Houtkap in het Almeerse Cirkelbos  
27 maart 2017  

's Morgens rijd ik met de fiets door het Cirkelbos en ik weet niet wat ik daar zie. Ik heb sterk de indruk dat ook dIt schitterende bos een park gaat worden. Levensgrote machines liggen heel grote stukken plat. EEUWIG JAMMER.  Uitdunnen prima maar er blijft nu geen bos over. Vijftien jaar geleden heb ik in Almeerderhout nog drie wielewalen geteld. Deze prachtige vogels zijn al jaren geleden vertrokken. Ik heb er cantharellen en mooie paddenstoelen gefotografeerd, het was een lust om er bezig te zijn. Ik heb na het zien van deze ravage mijn bedenkingen voor de toekomst van dit eens zo mooie Cirkelbos.
Meer afbeeldingen van de houtkap op http://www.vogelfocus.nl/landschappen/cirkelbos.htm   
 
   
Het bont zandoogje op bezoek.  
25 maart 2017  

Mijn eerste bont zandoogje komt op bezoek in onze patio. Uit de wind en in de zon neemt de vlinder  de zonnewarmte op.
 
   
Bij ons in de patio.  
23 maart 2017  

Houtduif - Altijd schuw en op zijn hoede. Waar ze gaan broeden weet ik nog niet. Misschien weer in de coniferen waar ze verleden jaar van hun eieren beroofd zijn door de eksters. We wachten maar af.
 
   
De dagpauwoog uit winterslaap.  
14 maart 2017  

Ibisweg, Zeewolde
Wandelend langs de Ibisweg tref ik deze dagpauwoog op het asfalt van de Ibisweg. De vlinder was bijna het haasje geweest onder onze voetzolen. Dat heeft de vlinder toch niet verdient na zijn lange winter-slaap. Mijn eerste exemplaar van 2017 en mede hierdoor plaats ik hem in dit blog.
 
   
Oostvaardersplassen  
6 maart 2017  

Even naar het Jan van de Boschpad want je kan nooit weten wat er voor een verrassing in petto is. Konikspaarden en edelherten zijn er altijd te zien en deze dieren geven toch iets apart in het landschap.
Een mooi vliegbeeld van de wilde eend ontbrak nog aan de foto's van deze soort.
 
   
 
   
Bloeiend Klein hoefblad in het Waterlandsebos  
5 maart 2017  

Het eerste bloeiende Klein hoefblad in 2017 is waargenomen 26 februari. Met mijn waarneming van 5 maart ben ik dus niet eens zo laat. De lentekriebels komen weer boven bij het zien van deze lentebode.
 
   
Home - april 2017
Piet de Droog - Natuurfotografie