Een fietstocht door de duinen. Home
september
25 augustus 2017  

Damhert (Dama dama)  Het damhert is een soort hert. Tussen de ijstijden leefden de damherten onder andere tot in West-Europa, maar de laatste ijstijd heeft de dieren naar Klein-Azië verdreven.
 
   

Damhert (Dama dama)  De damherten zagen we ter hoogte van Vogelenzang.
 
   

Damhert (Dama dama)
 
   

Duindoorn (Hippophae rhamnoides)   Ik heb in het verleden hier eens jam van gegeten in een woord, verrukkelijk!  Het plukken van de bessen is een duivelswerk en dat moet je met een kam doen en pleisters bij de hand houden. Maar alles is de moeite waard.
 
   

Duinflora, ik weet alleen dat het een composiet is maar achter de naam komen is niet mogelijk. Dit moet gebeuren terplekke met een gids in de hand. Misschien nog ruiken en proeven.
 
   

Gewoon reigersbek (Erodium cicutarium)
 
   

Grote parasolzwam (Macrolepiota procera)  -  De grote parasolzwam is een schimmel met een lange steel en grote hoed en heeft gelijkenis met een parasol vandaar ook de naam. Het is een veelvoorkomende soort die groeit op natte grasgebieden.
 
   
Oostvaardersplassen, Jan van den Boschpad  
24 augustus 2017  

Tapuit ♀ (Oenanthe oenanthe) 
In de vroege ochtend ontmoette ik deze trekvogel op de bult aan het Jan van de Boschpad.
 
   
Eempolders,  Noordpolder te Veld  
23 augustus 2017  

Ralreiger (Ardeola ralloides) - Een raar idee dat er van deze vogel maar een is in Nederland en voor hoelang?  1e waarneming 19-08-2017   De Ralreiger is het laatst gezien op 11-09-2017
 
   

Ralreiger (Ardeola ralloides)
 
   

Buizerd (Buteo buteo)
 
   
Almere, Dashorstdijk  
22 augustus 2017  

Visdief (Sterna hirundo)
 
   

Visdief (Sterna hirundo)
 
   

Zwarte stern (Chlidonias niger)
 
   

Meerkoet (Ulica atra)
 
   
Eempolders,  Noordpolder te Veld  
21 augustus 2017  

Ooievaar (Ciconia ciconia)  Vandaag een bezoek aan de Eempolder gebracht want daar wacht een ralreiger om door mij gefotografeerd te worden. Ik ben daar terplekke 4,5 uur geweest maar het is mij niet gelukt dit kleine reigertje mooi in mijn lens te krijgen. Gemiddeld zat de vogel zo'n 150 meter van mij vandaan en ik heb geen enkele behoefte om bewijsplaatjes te verzamelen. De ralreiger is nu drie dagen daar aanwezig en mogelijk blijft hij daar nog even en dan denk ik wel aan een herkansing. Deze twee ooievaars waren wel genegen om gefotografeerd te worden.
 
   
Almere, Dashorstdijk  
10 augustus 2017
 

Zwarte stern (Chlidonias niger)  De vogels zijn aan het ruien en raken hun zwart zomerkleed kwijt. De uiterst linkse vogel is nog de donkerste van dit stel. In totaal tref ik op deze plaats 24 ex.
 
     

Zwarte stern (Chlidonias niger)
 
   

Visdief (Sterna hirunda)
Een klein visje maar een joekel voor de Visdief. Hij gaat naar binnen hoor!
 
Home - september 2017
Piet de Droog - Natuurfotografie