Almere, bij ons in de patio. home januari 2018
31 december 2017  

Winterkoning  (Troglodytes troglodytes)
De winterkoning komt op Oudejaarsdag even langs en kijkt of er voor hem ook iets eetbaars te vinden is. Andere soorten zoals huismus, heggenmus, vink, groenling, kool- en pimpelmees doen regelmatig onze patio aan. De winterkoning daar en tegen is bij ons een schaarse bezoeker maar des te leuker. Zijn staartje is beschadigd maar had er met vliegen weinig last van, althans, zo leek het.

Een van de meest algemene broedvogels van Nederland. Als er voldoende dekking is, dan bouwt de winterkoning zijn nest. Bijzonder kleine vogel, met de bekende opgerichte staart en luide zang. Is ondanks zijn naam niet bestand tegen koude winters.


     
  19 december 2017  Pimpelmees  (Cyanistes caeruleus)
 
  De pimpelmees is een vaste bezoeker bij ons in de patio. Meestal zijn ze met z'n tweeën. De kleinste aller mezen is een leuke verschijning in de tuin. Ze worden vaak weggejaagd door zijn grotere broer, de koolmees.  
     
  Almere, Sallandsekant  
  3 december 0217  
 
Paarse korstzwam (Chondrostereum purpureum)
 
 
Paarse korstzwam (Chondrostereum purpureum)
 
  Tijdens een wandeling door het bos van de Sallandsekant tref ik op dode polulierenstammen deze prachtige korstzwammen. Een dode stam met volop leven.  
     
  Een plaagstootje van Koning winter.  
  10 december 2017
      
  Nog weinig kleur bij sneeuwval.
De kleuren die er dan nog zijn, springen er uit.
 
Het voederhuisje ingesneeuwd.   
     


De busbaan in nevelen gehuld. Het stoplicht functioneert als een trekpleister. Een eenzame wandelaar weet van het moment te genieten.
 
     

Roodborst (Erithacus rubecula)  Elke winter komt de Roodborst bij ons op bezoek. Waar hij zomers blijft mag Joost weten. Of het is een vogel uit de Noordelijke landen of het is een vogel die zomers in de bossen verblijft. Ze vinden doorgaans in de stad menige voederplank als tafeltje dekje.
 
     


 

Vink (Fringilla coelebs)
De vink is 's winters ook altijd aanwezig maar die vind je zomers overal. Bij ons komen ze af op de rozenbottels die in de voortuin rijkelijk aanwezig zijn.
 
     
  home - januari
Piet de Droog - Natuurfotografie