Een bezoek aan de Lepelaarplassen home
februari 2018
25 januari 2018
 

Vandaag geen fotografie-weer, het is supergrijs en nevelig. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een slechte foto. Om in de Natte graslanden te komen moet je het Lepelaarpad volgen. Dit pad noemen wij in Vogelaarskringen "het Strontpad". Het gehele jaar door grazen hier koeien die kennelijk het fietspad gebruiken om het te versieren. Het kost je moeite om menige berg te ontwijken met gevolg dat bij thuiskomst het eerste wat je doet is je fiets afspuiten. Terug vervolg ik mijn fietstocht via de Oostvaardersdijk waar je ook een mooi uitzicht hebt over de graslanden. In de Kwelzone aldaar tref ik twee nonnetjes man, grote zilverreigers en een overvliegende  Bruine kiekendief vrouw. In de Lepelaarhut, aan de grote plas, is weinig activiteit wat vogels betreft. Ik ben daar gauw uitgekeken en vervolg het einde van mijn fietstocht en ga richting huis.


 
 
Overwinterende smienten in de Natte graslanden van de Lepelaarplassen.

 
 
Foeragerende kemphaantjes. In totaal liepen er negen kemphaantjes. Hun verenkleed is een flauwe afspiegeling ten opzichte van hun zomerkleed. Het is altijd leuk om deze soort aan te treffen.

 
 
Een Kemphaan tussen de kieviten.

 
 
Grote zaagbek - Langs het Trekvogelpad, in de Hoge Vaart, tref ik een paartje Grote Zaagbek. Terwijl ik stop met fietsen nemen ze van mij al behoorlijk afstand. Het gaat niet zo om de kwaliteit foto maar de waarneming van deze soort. Ik vind het een leuke afstuiting van het rondje Natte graslanden.

 
 
Grote zaagbek
 
 
Grote zaagbek ♂
 
     
  Wandeling door de Sallandsekant in Almere.  
  4 januari 2018  
   
  Tijdens een wandeling door de Sallandsekant zag ik toch nog kleur in deze kleurloze tijd. Het Fluweelpootje was op een oude boomstam rijkelijk aanwezig, Op dezelfde stam stond ook de Oesterzwam (eetbaar) mooi te zijn. De Gele trilzwam was bezig een oude tak te laten verdwijnen. dat zal zeker een hele poos duren. In de natuur is tijd niet aan de orde en alles is goed geregeld. In het bos is het oppassen dat je niet onderuit gaat. De regen die in overvloed valt, maakt van de bospaden glibberpaden. Voor mij zijn het de eerste foto's van 2018. Ik hoop er nog vele te mogen maken.  

 

Fluweelpootje

Oesterzwam

 

 

Papierzwammetje


Gele trilzwam

 
   
   
  Eikenbloedzwam,  tientallen boomstammen lagen versierd met deze kleurige korstzwam.

 
 
Gewoon fluweelpootje in een mooie compositie

 
 
Gewoon meniezwammetje met een Ø 0,2 - 0,4 mm.
 
     
  home - februari 2018

Piet de Droog - Natuurfotografie