Home
april 2018
     
  Almere, Cirkelbos  
  22 maart 2018  
  Er wordt weer gehakt in het eens mooie Cirkelbos. De foto's kleuren somber. Niet alleen door de sloop maar ook door de donkere wolken die langstrekken. Hele percelen worden plat gemaaid op een enkele boom na. In een sombere stemming fiets ik richting huis. Even later vliegt een buizerd, al miauwend, voor mij uit. Deze vogel heeft hier nog weinig te zoeken en zal hierdoor wel verdwijnen. Zelf heb ik in deze parken ook nog weinig te zoeken. Nou begrijp ik wel dat de populieren volwassen geworden zijn en dat er nieuwe bomen geplant zullen worden maar het begrip bos, dat zal het nooit meer worden. Almere zal zich rijk voelen met parken en geen bossen. Wielewalen zijn al jaren terug verdwenen uit het Almeerderhout maar de reeën zullen ook een veilig heenkomen zoeken. Ik maak het dus niet meer mee dat ik even het bos intrek. Wel kijk ik met veel plezier terug op de mij achter liggende periode.  
   
   
 
Almere, Cirkelbos
 
     
  Lepelaarplassen, de Natte Graslanden  
  21 maart 2018  
 
De pijlstaarten zijn weer aanwezig in de graslanden van de Lepelaarplassen. Ik heb ze al eerder gefoto-grafeerd maar ik kan ze niet zomaar voorbij laten zwemmen.
 
     
  In onze patio  
  10 maart 2018  
 
Ook in de patio staan de sneeuwklokjes eindelijk in bloei. Ze staan ter plekke wel beschut maar een zonnetje schijnt daar niet. Wel een koude noordelijk wind en die is 's winters altijd aanwezig. Vandaar het late tijdstip van bloei.
 
  home - april

Piet de Droog - Natuurfotografie