Home
augustus 2018
     
  Almere, Trekvogelpad  
  3 juli 2018  
 
Bosgitje (Cheilosia variabilis) - Groot, zeer donker gekleurd Gitje met pikzwarte poten en zwarte antennen. Kenmerkend is dat het gezicht op de zijkant van de middenknobbel bezet is met lange haren, dit is echter alleen met een loupe te zien. De soort zit in bossen en aan bosranden.
Bron: waarneming.nl
Ik ben er niet helemaal zeker van dat dit de juiste naamgeving is.

 
     
 
Rood soldaatje (Cantharis rufa) - Eén van de vele zogenaamde Rode Soldaatjes, genoemd naar de kleur van de dekschilden. In het Nederlands mag je echter alleen deze het Rode Soldaatje noemen, de andere rode hebben geen Nederlandse naam.
 
     
 
Rood soldaatje (Cantharis rufa)
 
     
 
Viltbandkevertje (Variimorda villosa)
 
     
 
Viltbandkevertje (Variimorda villosa)  De spartelkevers zijn allemaal kleine kevertjes, waarvan het lijfje uitloopt in een scherpe punt. In Nederland komen een kleine twintig soorten voor. De meeste worden maar zelden gezien. Het viltbandkevertje is de grote uitzondering. Je kunt het kevertje heel vaak op bloemen aantreffen, ook in je eigen tuin. De viltachtige banden over de schildjes kunnen allerlei kleuren hebben: wit, grijs, geel of bruinig. Het diertje wordt 5 tot 8 mm lang, inclusief de "staartpunt". De larven leven in dood, rottend populierenhout. Het viltbandkevertje staat ook bekend onder de wetenschappelijke naam Mordella fasciata.
Bron: www.gardensafari.nl        
 
     
 
Gevlekte smalboktor (Leptura quadrifasciata) - Poten zijn zwart, sprieten zijn zwart (gelig uiteinde ontbreekt, dus geen vrouwtje.
 
     
 
Gevlekte smalboktor (Leptura quadrifasciata)
 
     

Almere, in de patio.
  12-07-2018  
 
Brede wespenorchis -
Deze vermeerderen zich naar hartenlust.
In Almere zie je ze overal om je heen.
Niet teveel schoffelen en ze komen vanzelf.
De plant draagt hele kleine bloemen maar met de macrolens kun je zien hoe mooi ze zijn.
 
     
24-07-2018
Distelvlinder (Vanessa cardui) - De vlinderstruik staat in bloei en de vlinders weten deze heester goed te vinden. Terwijl ik de vlinder fotografeer komen er nog twee exemplaren de heester bezoeken. Alsof die ene aar meer nectar geeft dan de ander gunnen ze elkaar geen rust. Er kwam een moment dat er drie van deze prachtige vlinders op de heester aanwezig waren.
 
     
 
Distelvlinder (Vanessa cardui)
 
     
27-07-2018
27 juli 2018 - 17:46 gaf de thermometer 42° C. aan. Een tropische dag!

     
29-07-2018
Buxusmot (Cydalima perspectalis) - Al de 2e keer dat ik deze vlinder in de patio tref. Hier rust de vlinder op het blad van de klimhortensia. Of zij nog andere waardplanten dan de buxus heeft, is mij niet bekend. Vandaag 2/8/18  zag ik zowaar twee exemplaren. Ze komen overdag graag binnen en worden waarschijnlijk door de donkerte aangetrokken.
 
     
  Almere, Waterlandsebos  
  29-07-2018  
 
In het Waterlandsebos klimt de wilde bosrank er welig op los. Grote heesters worden geheel overwoekerd. Ook deze kleine bloem toont door de macrolens zijn schoonheid.
 
     
 
 
     
 
In de vijvers van het Landgoed "de Kemphaan" bloeien de waterlelies.
 
  home - augustus 2018
Piet de Droog - Natuurfotografie