Home
november 2018
 
Eempolder,
Weidevogel
reservaat N.M.


     
  Almere, Tussen de Vaarten  
  8 september 2018  
 
Buxusmot (Cydalima perspectalis) - Vandaag zijn de rupsen van de buxusmot aan de wandel. Tientallen van deze rupsen liepen door de tuinen en langs de muren omhoog. Of ze op zoek zijn naar nieuwe buxusplanten, ik weet het niet. De struiken waar ze niet op zaten waren de buxusstruikjes die reeds afgekloven waren door de rupsen.
 
     
  Lepelaarplassen, Lepelaarpad  
  13 september 2018  
 
Hoornaar (Vespa crabro) - De hoornaar kan tot 3,5 centimeter lang worden en is hiermee de grootste wespachtige van België en Nederland. De soort komt er niet in grote aantallen voor, maar is, behalve in de kuststreek en Friesland en Groningen, ook weer geen zeldzaamheid. De hoornaar wordt meer dan twee keer zo groot als de meeste andere wespen zoals die uit het geslacht Vespula. Ondanks de indrukwekkende lichaamsgrootte en het luide gezoem is de hoornaar beduidend minder agressief dan andere wespen.
Bron: Wikipedia
 
     
  Eempolders  
  17 september 2018  
 
Eempolder, Noordpolder te Veld
 
     
 
Eempolder, Weidevogelreservaat N.M.
 
     
 
Eempolder, Weidevogelreservaat N.M.
 
     
 
Eempolder, Plasjes Korte Maatskade
 
     
  Naardermeer  
  20 september 2018  
  Vandaag een dagje struinen in de omgeving van het Naardermeer. Zonder macro- en telelens bij me bestaat mijn uitrusting alleen uit pocketcamera, verrekijker en proviand. Een ontspannen dagje in de natuur doorbrengen.  
 
Blauwe reiger (Ardea cinerea)  Deze reiger vroeg a.h.w. om gefotografeerd te worden. Vlak naast het fietspad bleef de reiger mij rustig in de gaten houden.
 
     
 
Natuurontwikkeling Naardermeer, Meentweg
 
     
 
Naardermeer, de Machine
 
     
 
Naardermeer, de Machine
 
     
 
Keverdijkse Polder, Vanuit de Visserij een mooi doorkijkje op de Keverdijkse Polder.
 
     
  Natuurpark, Lelystad  
  26 september 2018  
 
In Natuurpark Lelystad leven bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Zo kunt u oog in oog komen te staan met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten. De dieren leven in grote leefgebieden dus het is altijd een uitdaging om de dieren te kunnen spotten. Het prachtig onderhouden park heeft kilometerslange goede fiets- en wandelpaden langs de dieren. Op het park zit een restaurant met fantastisch uitzicht over de centrale plas en er is een bezoekerscentrum waar u een plattegrond kunt kopen, een fiets kunt huren of informatie kunt inwinnen. Groepen kunnen onder leiding van een gids het park verkennen met de boot of de excursiewagen. 
Bron: https://www.flevo-landschap.nl
 
     
 
Eland (Alces alces) - Ik heb geluk en krijg de eland vlak voor mijn camera. Natuurlijk achter de omheining die je op de foto niet ziet.
 
     
     
 
LELYSTAD • Donderdag 7 juni 2018 | 11:39
In Natuurpark Lelystad is een eland geboren. Dat meldt beheerder Gerwin de Vries. "Het kalfje is waarschijnlijk deze week geboren want het loopt al mee met de moeder." De beheerder had al langer het vermoeden dat de eland drachtig was. Ook één van de andere elanden krijgt waarschijnlijk binnenkort een jong.

Vorig jaar werden er geen elanden geboren in het natuurgebied. In totaal leven er, inclusief de jonge aanwinst, vijf elanden in het Natuurpark. De dieren zijn nergens anders in Nederland te zien. Welk geslacht het kalf heeft is nog niet duidelijk. "Als je het ziet piesen, weet je pas wat het is", aldus De Vries. 

Bron:
https://www.flevo-landschap.nl
 
 
Vijver in het Natuurpark Lelystad.
 
     
 
Przewalskipaard (Equus ferus przewalskii) - Het przewalskipaard, als soort voorkomend in het wild, raakte rond 1960 uitgestorven. Omdat rond 1900 een aantal veulens gevangen was waarmee later verder gefokt werd, waren er in dierentuinen genoeg dieren om mee te fokken. De stamboom van alle nu levende przewalskipaarden is gebaseerd op een beginaantal van dertien dieren.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Przewalskipaard
 
     
 
Wisent (Bison bonasus) Vandaag zaten de wisenten ver van mij vandaan Onbereikbaar en met een laag- staande zon was het niet mogelijk om van deze reusachtige dieren foto's te maken. Deze rustende wisent is nog een foto uit mijn archief.
 
     
 
Vijver in het Natuurpark Lelystad.
Je kan niet altijd geluk hebben bij het zien van de dieren die in het park aanwezig zijn. Zo miste ik vandaag de otters, wilde zwanen, wilde zwijnen op een paar jongen dieren na, pater davidsherten, ooievaars en de edelherten.
 
     
  home - november 2018

Piet de Droog - Natuurfotografie